KOKKOLA

Tervetuloa!

Ammattikampuksen opiskelija-asuntola sijaitsee aivan oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Asuntolapaikkoja on 66 opiskelijalle. Asukkaaksi voidaan ottaa oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat, ensisijaisesti alaikäiset opiskelijat, joilla on huonot kulkuyhteydet. Asuminen asuntolassa on maksutonta, mikäli asumisen päättyessä ei ole mitään huomautettavaa (siivous, kalusteiden kunto, vahingonteko ym.). 

Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, voit hakea asuntolapaikkaa Wilma-järjestelmän kautta. Opiskelijat noudattavat asuntoloissa järjestyssääntöjä ja asuntolasääntöjä. Kokkolassa opiskelevat voivat hakea opiskelija-asuntoa myös Kiinteistö Oy Tankkarista. Kokkolassa toimii lisäksi tuetun asumisen yksikkö ATSA.

Oppaat

Asuntolaan muuttaminen

Opiskelija-asuntolassa asuminen on maksutonta toisen asteen perustutkinnon suorittaville opiskelijoille. Ensisijaisesti asuntolaan otetaan alle 18-vuotiaita opiskelijoita. Voit hakea asuntolapaikkaa Wilmassa, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan. Myös jatkavien opiskelijoiden tulee tehdä hakemus Wilmassa.

Oppissopimusopiskelijoille asuminen on maksullista.

Asuntolaan voi muuttaa koulun alkamista edeltävänä päivänä.

Jotta asuminen asuntolassa onnistuisi, se edellyttää toisen huomioon ottamista ja joustavuutta sekä myös yhteistyötä

Jokainen asukas huolehtii itse päivittäisestä arkielämästään, kuten omasta aikataulustaan ( heräämiset ym.) Asuntolan säännöt on tehty kaikkien parhaaksi ja yhteistyön selkeyttämiseksi. Lataa asuntolaopas ja tutustu siihen!

Alaikäisten vanhempiin otetaan aina yhteyttä, kun sääntöjä rikotaan tai tapahtuu muuta asumiseen liittyvää häiriötä.

Asuntolan ulko-ovet suljetaan klo 22.00, johon mennessä opiskelijoiden tulee olla asuntolassa.

Hiljaisuus klo 22.00 -06.00


Asumiskäytännöt

Huoneistojen varustelu

Jokaisesta solusta löytyy asukkaalle työpöytä, sänky ja patja, sekä lukollinen kaappi omia henkilökohtaisia tavaroita varten. Jokainen oppilas tuo itse omat peitot ja tyynyt. Keittiö sekä olohuone ovat peruskalustettuja. Huoneistossa on oppilaiden käytössä ruokaryhmä, sohva, televisio, jääkaappi, kahvinkeitin ja hellan lisäksi mikro.

Siivous ja pyykinpesu

Koulun toimesta siivotaan solun yhteiset tilat kerran viikossa. Muina koulupäivinä ja viikonlopun aikana asukkaat huolehtivat itse solun yhteisten tilojen siisteydestä ja keittiön roskien tyhjentämisestä. Opiskelijat siivoavat asuinhuoneensa itse. Opiskelijoilla on asuntolassa mahdollisuus pyykinpesuun.

Asuntolan turvallisuus

Asuntolan ulko-ovien sisätasanteilla on valvontakamerat turvallisuussyistä.

Jokaisessa huoneessa ja solussa on herkät palovaroittimet, joista on suora yhteys aluehälytyskeskukseen. Keittiöissä on suojapeitteet tulipalon tukahduttamiseksi.

Asuntolan toimistossa on ensiaputarvikkeita.

Pitempiaikaisissa sairaustapauksissa opiskelija lähtee kotiin sairastamaan.

Tupakointi, alkoholi ym. päihdyttävät aineet

Tupakointi on kielletty opiskelija-asuntolassa, asuntolan piha-alueilla ja koko oppilaitoksen alueella (L698/2010). Alkoholin, huumeiden, ja luvattomien lääkkeiden hallussapito, käyttäminen ja niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen on asuntolassa ja sen alueella järjestyssäännöissä kielletty ja täten rangaistava teko.


Nupa sovellus - Nuorten palvelut Kokkolassa

Nupa on suomalainen mobiilipalvelu, johon on koottu helposti saataville nuorille tarkoitetut palvelut Kokkolan seudulla. Nupasta löydät tietoa niin asumisesta, opiskelusta kuin työelämästä ja avoimista työpaikoista.

Palvelu on ilmainen ja ladattavissa Android- ja iOS-puhelimille. Voit käyttää Nupaa myös selaimella, alta löydät latauslinkit!

Kolmannen kentän kuva

Get it on AppStore Get it on Google Play Nupa desktop app

Hyödylliset linkit

Asuntolaohjaajan yhteystiedot

Matti Kuusela

0447250127 matti.kuusela(at)kpedu.fi

<< Takaisin etusivulle