KOKKOLA

Tervetuloa!

Ammattikampuksen opiskelija-asuntola sijaitsee aivan oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Asuntolapaikkoja on 70 opiskelijalle. Asuntolassa ei ole hissiä.

Etusijalla ovat Ammattikampuksen tai Hyvinvointikampuksen oppivelvolliset opiskelijat sekä alle 18-vuotiaat perustutkintoa opiskelevat ensimmäisen vuoden opiskelijat, joiden matka kotoa oppilaitokseen on pitkä tai muuten hankala esimerkiksi puuttuvien julkisten kulkuyhteyksien vuoksi. Viikonloppuina ja lomien aikana asuntola on suljettu.

Asuminen asuntolassa on maksutonta (ilkivallasta ja vahingonteosta peritään korvaus). Maksuttomuus ei koske työvoimapoliittisessa tai henkilöstökoulutuksessa opiskelevia, eikä oppisopimusopiskelijoita.

Asuntolassa asuminen vaatii itsenäisen elämisen taitoja. Opiskelijat noudattavat asuntoloissa järjestyssääntöjä ja asuntolasääntöjä. Kokkolassa opiskelevat voivat hakea opiskelija-asuntoa myös Kiinteistö Oy Tankkarista. Kokkolassa toimii lisäksi tuetun asumisen yksikkö ATSA.

Asuntolapaikka myönnetään enintään vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen asuntolapaikan saamiseen vaikuttaa lisäksi se, miten edellinen vuosi asuntolassa on sujunut. Opiskelijan aiempina vuosina aiheuttamat vakavat tai toistuvat järjestyshäiriöt tai rikkeet voivat olla esteenä asuntolapaikan saamiselle.

Ammattiopistossa on erilaisia liikuntakerhoja, joihin on mahdollista osallistua iltaisin. Opiskelijoidemme käytössä on myös kuntosali.

Oppaat

Asuntolaan muuttaminen

Opiskelija-asuntolassa asuminen on maksutonta toisen asteen perustutkinnon suorittaville opiskelijoille. Ensisijaisesti kuitenkin asuntolaan otetaan alle 18-vuotiaita opiskelijoita. Voit hakea asuntolapaikkaa Wilmassa, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan. Myös jatkavien opiskelijoiden tulee tehdä hakemus Wilmassa.

Oppissopimusopiskelijoille asuminen on maksullista.

Asuntolaan voi muuttaa koulun alkamista edeltävänä päivänä.

Jotta asuminen asuntolassa onnistuisi, se edellyttää toisen huomioon ottamista ja joustavuutta sekä myös yhteistyötä

Jokainen asukas huolehtii itse päivittäisestä arkielämästään, kuten omasta aikataulustaan ( heräämiset ym.) Asuntolan säännöt on tehty kaikkien parhaaksi ja yhteistyön selkeyttämiseksi. Lataa asuntolaopas ja tutustu siihen!

Alaikäisten vanhempiin otetaan aina yhteyttä, kun sääntöjä rikotaan tai tapahtuu muuta asumiseen liittyvää häiriötä.

Asuntolan ulko-ovet suljetaan klo 22.00, johon mennessä opiskelijoiden tulee olla asuntolassa.

Hiljaisuus klo 22.00 -06.00


Asumiskäytännöt

Huoneistojen varustelu

Jokaisesta solusta löytyy asukkaalle työpöytä, sänky ja patja, sekä lukollinen kaappi omia henkilökohtaisia tavaroita varten. Jokainen oppilas tuo itse omat peitot ja tyynyt. Keittiö sekä olohuone ovat peruskalustettuja. Huoneistossa on oppilaiden käytössä ruokaryhmä, sohva, televisio, jääkaappi, kahvinkeitin ja hellan lisäksi mirko.

Siivous ja pyykinpesu

Koulun toimesta siivotaan solun yhteiset tilat kerran viikossa. Muina koulupäivinä ja viikonlopun aikana asukkaat huolehtivat itse solun yhteisten tilojen siisteydestä ja keittiön roskien tyhjentämisestä. Opiskelijat siivoavat asuinhuoneensa itse. Opiskelijoilla on asuntolassa mahdollisuus pyykinpesuun.

Asuntolan turvallisuus

Asuntolan ulko-ovien sisätasanteilla on valvontakamerat turvallisuussyistä.

Jokaisessa huoneessa ja solussa on herkät palovaroittimet, joista on suora yhteys aluehälytyskeskukseen. Keittiöissä on suojapeitteet tulipalon tukahduttamiseksi.

Asuntolan toimistossa on ensiaputarvikkeita.

Pitempiaikaisissa sairaustapauksissa opiskelija lähtee kotiin sairastamaan.

Tupakointi, alkoholi ym. päihdyttävät aineet

Tupakointi on kielletty opiskelija-asuntolassa, asuntolan piha-alueilla ja koko oppilaitoksen alueella (L698/2010). Alkoholin, huumeiden, ja luvattomien lääkkeiden hallussapito, käyttäminen ja niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen on asuntolassa ja sen alueella järjestyssäännöissä kielletty ja täten rangaistava teko.


Nupa sovellus - Nuorten palvelut Kokkolassa

Nupa on suomalainen mobiilipalvelu, johon on koottu helposti saataville nuorille tarkoitetut palvelut Kokkolan seudulla. Nupasta löydät tietoa niin asumisesta, opiskelusta kuin työelämästä ja avoimista työpaikoista.

Palvelu on ilmainen ja ladattavissa Android- ja iOS-puhelimille. Voit käyttää Nupaa myös selaimella, alta löydät latauslinkit!

Kolmannen kentän kuva

Get it on AppStore Get it on Google Play Nupa desktop app

Hyödylliset linkit

Asuntolaohjaajan yhteystiedot

Kokkola Asuntolanohjaaja

0447250127 kokkola(at)mail.com

<< Takaisin etusivulle